Pelletkachels

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een moderne houtkachel met geavanceerde techniek. Pelletkachels hebben een optimale verbranding en het comfort en de warmte die een pelletkachel geeft zal u verbazen.

Hoe werkt een pelletkachel:

Een pelletkachel heeft als brandstof pellets. Dit is geperst zaagsel afkomstig van houtzagerijen, dat zonder verdere toevoegingen geperst is tot een cilindervormige pellets. Bovenin de pelletkachel bevindt zich de voorraad trechter voor de brandstof (pellets). Op eenvoudige wijze kan hier voor enkele dagen pellets in gedaan worden. Met een simpele druk op de knop of via een app wordt de pelletkachel opgestart. De vijzel begint langzaam te draaien en laat enkele pellets in het verbrandingsbakje vallen. De elektrische gloeispiraal begint te gloeien en de ventilator zorgt voor een luchtstroming in de verbrandingsruimte.

Na enkele minuten als de pellets branden gaat de gloeispiraal uit. Afhankelijk van de gevraagde temperatuur en natuurlijke trek vallen er meer of minder pellets in het branderbakje en wordt er meer of minder lucht door de verbrandingskamer geblazen. Dit alles wordt geregeld door het elektronische gedeelte.

De verbrandingsruimte is samen met de rookgasafvoer een gesloten geheel. In de ruimte waar de kachel staat kunt u geen verbrandingslucht ruiken. De hitte van de verbrandingsruimte wordt via de inwendige warmtewisselaar afgegeven aan de luchtstroming die door middel van de convectie-ventilator afgegeven wordt aan de ruimte waarin de kachel staat. U zult dan ook merken dat de verwarmde lucht zich verrassend goed door het vertrek verdeeld.

De constante gecontroleerde langzame aanvoer van pellets in het verbrandingsbakje en de ingeregeld toevoer van lucht zorgen voor een schone verbranding en een ongelofelijk hoog rendement. Dit alles maakt het mogelijk dat een pelletkachel een verrassende comfortabele en sfeervolle manier van verwarmen is.