Heeft u meer vragen? Vraag het ons.

 

Er zijn vele merken pelletkachels wat is het verschil?

Er worden verschillende materialen voor het verbrandingsbakje en de verbrandingsruimte gebruikt. Sommige materialen branden sneller door of vervormen zich zodat de kachel inwendig kan gaan lekken. De gebruikte ventilatoren verschillen van geluidsniveau en levensduur. Er zit verschil in besturingssystemen en gebruikt van sensoren.

 

Worden de ruitjes vies?
De pelletkachel heeft een schone verbranding. Er zal altijd enige stofaanslag aan de binnenkant van de kachel plaats vinden.
Het is verstandig om de kachel na een aantal dagen branden even schoon te zuigen en het raampje met een keukenpapiertje/ doekje even te reinigen. Dit is zeer eenvoudig omdat het alleen stof en asresten zijn. Dit is absoluut geen roetaanslag.

 

Zijn de pelletkachels al lang op de markt?
In het buitenland zijn de pelletkachels al jarenlang populair, al meer dan 20 jaar.
In Nederland lopen we hierin achter omdat we allemaal een gasaansluiting hebben wat in het buitenland geen gewone zaak is.
Toch is de markt voor de pelletkachel sterk opkomend.
In Nederland zijn er steeds meer mensen die ontdekken dat de pelletkachel een prettige manier is om je huis te verwarmen.
En dat je aanzienlijk kunt besparen op je stookkosten ten opzichte van gas. De pelletkachel is een mooie oplossing met veel comfort. Geen gesleep en gezaag met duur brandhout meer. En toch lekker genieten van de warmte van een houtgestookte kachel.

 

Hoe zit het met het CO2 neutraal verhaal?
Als de bomen groeien zetten ze CO2 om in zuurstof. Van zaagsel uit zagerijen worden pellets gemaakt en deze worden in de pelletkachel verbrandt dan wordt er evenveel zuurstof verbruikt als dat er tijdens de groei van de boom is vrijgekomen. Pellets worden vaak gemaakt van zaagsel dit is een rest product van andere bewerkingen.