Pellets

DIN+

Voor een goede werking van de pelletkachel is het noodzakelijk om alleen pellets te gebruiken die voorzien zijn van het ENplusA1 keurmerk. Soms wordt ook de DIN+ certificering gebruikt (vooral in Duitsland). Neem met minder kwaliteit geen genoegen. Er worden ook wel pellets gemaakt van hout gemengd met houtachtige producten (spaanplaat, laminaat e.d.).
Deze pellets kunnen wel gebruikt worden voor industriële toepassingen maar zijn niet geschikt voor pelletkachels. Het branderbakje kan door de dan ontstane slakvorming verstopt raken hierdoor brand de kachel niet goed meer. De kwaliteit van de pellets heeft invloed op de levensduur, verbrandingsproces, vervuiling, stookkosten van de pelletkachel.
In sommige pellets wordt hardhout verwerkt. Als deze gebruikt worden kan de temperatuur in de kachel te hoog oplopen en schade veroorzaken. De ongekeurde pellets kunnen iets goedkoper zijn in aanschaf maar in dit geval kan goedkoop al gauw duurkoop zijn. Bovendien brengt u de garantie van de kachel in gevaar.


De prijzen van de pellets zijn:

Tiger pellets
per zak van 15 KG € 7,00
pallet van 65 zakken € 429,00
Holz pellets
per zak van 15 KG € 6,00
pallet van 70 zakken € 392,00


Afhalen of bezorgen

U kunt tijdens de openingstijden van de showroom bij ons pellets afhalen.
Ook kunnen wij de pellets thuis bij u afleveren. Bezorgkosten in overleg.